What does the fox say? En hel verden lurer…

Det er en del som nynner på og danser til “The Fox” om dagen. Låta som handler om hva reven sier – nok en absurd låt og musikkvideo fra komikerduoen Ylvis.

Om det er slik at du ikke har hørt låta eller sett videoen, kan du se den her:


“Dog goes woof, cat goes meow, bird goes tweet and mouse goes squeek, cow goes moo, frog goes croak and the elephant goes toot. Ducks say quack and fish go blub and the seal goes ow ow ow ow ow. But theres one sound that no one knows… What does the fox say?

Til og med hashtagen #whatdoesthefoxsay brukes flittig. På Instagram har folk lastet opp nærmere 6000 bilder med denne hashtagen.

what does the fox say ylvis instagram social media communicated by siril sosiale medier suksess

Jeg har også fått snapchat av venner som danser “The Fox”-dansen. “The Fox” sammenlignes nå med tidligere virale fenomener som Gangnam style og Harlemshake.
Og dette hadde visst ikke de to Ylvis-brødrene, Bård og Vegard, trodd at skulle skje.

Man kan faktisk ikke vite hva som “tar av” i sosiale medier. Det er ikke lett å si på forhånd om “The fox” vil bli sett av uendelig mange eller av noen få. I dette tilfellet er låta sett flere millioner ganger! Det er helt utrolige tall. Musikkvideoen som ble lagt ut på Youtube for å promotere sesongpremieren på “I kveld med Ylvis” på TVNorge, har nådd verden. Låta har nå den tredje beste norske plasseringen på Billboardlistene i USA – og på den gjeveste lista; Billboard 100-listen. Det er kun A-ha og M2M som har hatt bedre plasseringer. Låta har knapt blitt spilt på radio i USA, men på grunn av den store interessen for låta og musikkvideoen online har den kapret 29. plassen.

Kremmerhuset the fox sosiale medier ylvisDet er smart å benytte seg av andres suksess. Dette er en fin-fin bloggnyhet av Kremmerhuset som har putetrekk med bilde av en rev på. Foto: Kremmerhuset.no

Vi vet at anda sier kvakk-kvakk, og at hunden sier voff, men ingen kjente til hvor stor denne låta skulle bli. Ikke før den var blitt sluppet på YouTube og levde sitt eget liv – og vokste seg større enn Ylvis selv.

Ylvis the fox bårdSkjermbilde fra ylvis.com

I skrivende stund er de i L.A for å være med på det amerikanske TV-showet, Ellen DeGeneres show på kanalen FOX, selvfølgelig. Som så mange andre, så TV-kanalen seg nødt til å lage sin egen versjon av låten. Trykk på bildet under for å se deres versjon.
Skjermbilde 2013-09-19 kl. 16.59.36

Ellen er kjempefan og etter å ha vist publikum en smakebit av Ylvis sin versjon, sa hun: “I don’t know much about Norway, but I’m gonna assume that marijuana is legal there!” Haha. Bård og Vegard forteller selv at de tar oppmerksomheten med ro og har beina godt plantet i bakken. I motsetning til i videoen hvor de svever.

Ylvis jordnære sosiale medier youtube communicated by siril social media sucsess

Alt dette oppnår Ylvis fordi de lurer på hvilken lyd reven lager, men også fordi Stargate-duoen (norske låtprodusenter bosatt i USA) skyldte brødrene en vennetjeneste. Absurd humor med en proff twist sa “Wa-pa-pa-pa-pa-pa-pow!”

I forkant av låtslippet ble samarbeidet med Stargate skrevet om hos nettavisene, dette var med på å bygge opp forventningene til nok en humoristisk Ylvis-låt. Og der – da låta ble lagt ut på YouTube, var det et forventningsfullt publikum som skulle se den. De allere fleste likte det de så. Når flertallet av de som hører låta, deler eller forteller om den, er man virkelig i gang med det som kalles viral markedsføring. Låta deles, og den deles stadig mer, den sprer seg i sosiale medier som Facebook, Twitter, Instagram og så videre. Ylvis er flinke til å bygge opp under låta selv også. Se for eksempel på Ylvis sin Facebook-side.
Slik fikk Ylvis nok en suksess. En stor suksess.

Ingen vet hvor reven stopper…

What does the fox say the fox ylvis video youtube social media sosiale medier suksess millioner

Den stopper i alle fall ikke her, i studio til Ellen DeGeneres. (Lagt til 20.09.13). Se guttene med mimiopptreden sammen med Ellen her:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *